Dirigent

Laura

Dirigent - Popkoor Cheezzz!

Sinds september 2021 heeft Laura Tesselaar de muzikale leiding over het koor. Laura is al sinds jonge leeftijd heel enthousiast van muziek en daardoor is zij al snel muzieklessen gaan volgen. Sinds haar 7e jaar speelt zij muziek en ze heeft daar nog altijd veel plezier in!

Op haar vijftiende werd ze gevraagd om een kinderkoor te begeleiden op de piano: dit werd haar eerste muzikale baan. Het leek haar leuk om met muziek verder te gaan en ze is in 2010 begonnen met de opleiding ‘Music in Society’ op het conservatorium. In deze opleiding leerde zij om zowel individueel als in groepsverband te werken, projecten op te zetten en ze leerde over de toepassing van muziek in de zorg.

Na het conservatorium heeft ze de opleiding ‘Dirigent Licht Vocaal’ gevolgd te Utrecht. In 2019 heeft ze, naar een studie van 2,5 jaar aan Fontys Hogelschool voor de Kunsten in Tilburg, het diploma ‘Master Vocal Leadership’ behaald. Tegenwoordig dirigeert zij meerdere koren en geeft zij pianoles.

Ze vindt het superleuk om Starlight te dirigeren. Sowieso omdat ze inmiddels alweer een tijdje in Sint Pancras woont, maar ook omdat het weer een nieuwe uitdaging voor haar is.

Alle koorleden zijn blij met zo’n fijne en enthousiaste dirigente en we willen graag samen met Laura nieuwe uitdagingen aangaan en vele mooie nieuwe nummers aan het huidige repertoire toevoegen!